Det daglige brød

Surdejsbrød

Der er noget særligt ved at bage et hvedebrød kun på surdej. Det smager helt fantastisk, når det er nybagt med sprød skorpe og blød saftig krumme

Det er vigtigt at din surdej er i topform, når du skal bage dette brød. Men ellers består det jo bare af hvedemel og vand og salt



Bland og ælt

Bland vand, surdej, det meste af hvedemelet tilsat salt og bland. Tilsæt det sidste hvedemel og ælt grundigt. Se hvordan du ælter her . Læg i en boks med låg i køleskab gerne et døgn.

170 dl Rugsurdej
500 gram Vand

800g Tipo 00

15 g Salt


Bag

Form dejen til et brød og læg det i en hævekurv. Lad det hæve indtil dobbelt størrelse (kan godt tage 2-4 timer alt afhængigt hvor lunt det står)

Vend ud på en bageplade (gerne opvarmet sammen med ovnen) og bag straks ved 225° C i 25-30 min. Det bliver godt hvis det bages meget mørkt.

Sæt en bradepande på nederste ovnrille når ovnen varmes op. Så snart du har sat brødet ind hælder du 3-4 dl varmt vand i bradepanden og lukker straks ovndøren. Fugtigheden hjælper overfladen på brødet til at blive smidig, så brødet kan hæve til max størrelse. Det gør også at skorpen bliver sprød og ikke hård.