Det daglige brød

Hvedebrød med kerner

Dejligt luftigt og saftigt brød fyldt med fuldkorn og bid

Brug hvedekerner, som du må forkoge, eller brug en femkornsblanding eller lign., hvor kornet er forbehandlet, så du kan bruge det direkte.



Variationer

Var.1: Erstat hvedekernerne med en blanding af solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø. Drys brødene med sesamfrø.

Var.2:

Bland:

1000 g. vand

20 g gær

250 g femkornsblanding (Øko fra Irma eller lign.)

150 g fuldkornshvede (il Fornaio tipo integrale eller lign.)

Lad stå på køkkenbordet til næste dag

Ælt:

Tilsæt ca 1 kg hvede og 30 g salt

Bag:

Slå op til 3-4 brød

efterhæv, snittes og bages ved 200° C i ca. 25 min.

 

 


Bland

Kog hvedekerner i 30 min. og hæld vandet fra. (alternativt kan du lade dem stå i vandet til næste morgen, hvor du så hælder vandet fra inden du blander dem i dejen ). Bland med resten af ingredienserne. Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet 6-24 timer.

1000 gram Vand
20 g Gær

150g Hvedekerner
250g Fuldkornshvede
250g Hvedemel


Ælt

Næste morgen/formiddag: Tilsæt hvedemelet og salt og ælt dejen på maskine eller på bordet. Lad hæve til dobbelt størrelse. Kig på ælte-kartotekskortet, hvis du vil vide noget mere om at ælte dej.

900g Hvedemel

30 g Salt


Bag

Slå op til brød eller boller og efterhæv ca. 15-20 min. Bages ved 200°C i 15-20 min (boller) eller 35-45 min (brød)