Hvedebrød med kerner
Dejligt luftigt og saftigt brød fyldt med fuldkorn og bid
Brug hvedekerner, som du må forkoge, eller brug en femkornsblanding eller lign., hvor kornet er forbehandlet, så du kan bruge det direkte.
Variationer
Var.1: Erstat hvedekernerne med en blanding af solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø. Drys brødene med sesamfrø.
Var.2:
Bland:
1000 g. vand
20 g gær
250 g femkornsblanding (Øko fra Irma eller lign.)
150 g fuldkornshvede (il Fornaio tipo integrale eller lign.)
Lad stå på køkkenbordet til næste dag
Ælt:
Tilsæt ca 1 kg hvede og 30 g salt
Bag:
Slå op til 3-4 brød
efterhæv, snittes og bages ved 200° C i ca. 25 min.
Bland
Kog hvedekerner i 30 min. og hæld vandet fra. (alternativt kan du lade dem stå i vandet til næste morgen, hvor du så hælder vandet fra inden du blander dem i dejen ). Bland med resten af ingredienserne. Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet 6-24 timer.
1000 gram Vand
20 g Gær
150g Hvedekerner
250g Fuldkornshvede
250g Hvedemel
Ælt
Næste morgen/formiddag: Tilsæt hvedemelet og salt og ælt dejen på maskine eller på bordet. Lad hæve til dobbelt størrelse. Kig på ælte-kartotekskortet, hvis du vil vide noget mere om at ælte dej.
900g Hvedemel
30 g Salt
Bag
Slå op til brød eller boller og efterhæv ca. 15-20 min. Bages ved 200°C i 15-20 min (boller) eller 35-45 min (brød)