Det daglige brød

Fuldkornshvedebrød

Dette brød består af ca. 70% fuldkorn, så det kan sagtens bestå "nøglehulsprøven"

Brødet består udelukkende af hvedemel. Mest fuldkornshvede, som jo er hele kornet bare groftmalet og ikke sigtet. Resten er sigtet hvedemel. Brødet smager dejligt kraftigt af korn og egner sig fantastisk til spegepølse, skinke og ost. Kunne egentlig smage godt som sandwich. To skiver brød omkring skinke med lidt pickles, ost og salat. Måske et alternativ til den daglige rugbrødsmad.  



Variationer

Prøv at tilsætte den færdigæltede dej 150g "kvasede" hasselnødder og 125g tørrede tranebær inden hævning.


Bland og ælt

Denne dej koldhæver jeg og derfor skal dejen gøres helt færdig før den sættes til hævning. Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel og salt. Dejen æltes godt og grundigt. Hvedemel tåler at blive æltet rigtig meget, så ælt så længe du orker. Brug evt. maskine. Dejen lægges i en STOR skål eller boks, som kan lukkes godt og sættes i køleskab natten over.

1000 gram Vand
20 g Gær

1000g Fuldkornshvede
400g Hvedemel

30 g Salt


Bag

Tag gerne dejen ud af køleskabet en times tid før du skal bruge den. Form 2 eller 3 brød eller måske boller og drys dem evt. med mel. Lad brødene hæve til ca. dobbelt størrelse. Snit brødene og bag ved 200°C i ca. 40 - 45 min.  Hvis det er mindre brød eller boller skal de selvfølgelig have lidt kortere tid.

Læg brødene til afkøling på en rist.