Det daglige brød

Emmerbrød

Den gamle kornsort emmer har en fantastisk aromatisk hvedesmag, og brødet egner sig godt til spegepølse, stærk ost og andre kraftigt smagende pålæg.

Ælt dejen helt færdig, og sæt den i køleskabet. Gør det et døgn før eller dagen før eller aftenen før. Jo længere koldhævning des mere smag.


Variationer

Tilsæt 125-150 g valnøddekerner til sidst når du har æltet dejen færdig. Rist dem evt først, og slå dem i stykker i en morter eller hak dem med en kniv inden du tilsætter dem.


Bland og ælt

Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel og salt. Dejen æltes og lægges i en STOR skål eller boks, som kan lukkes godt og sættes i køleskab.

1000 gram Vand
20 g Gær

300g Emmer
450g Tipo 00
800g Hvedemel

30 g Salt


Bag

Slå op til brød eller boller og efterhæv ca. 15-20 min. eller længere. Bages ved 200°C i 15-20 min (boller) eller 35-45 min (brød)