Det daglige brød

Brød med gryn/flager

Et virkelig godt hverdagsbrød, som egner sig til pålæg, ost eller marmelade og smager godt ristet efter et par dage.

Brug bygflager, rugflager, speltflager, eller en blanding som variation. Et brød, som bliver saftigt og holder sig godt i mange dage.



Bland

Rør gæren ud i væsken og tilæt grove havregryn, bygflager, rugflager eller andre gryn/flager og hvedemelet. Rør det godt sammen og lad det stå på køkkenbordet natten over.

1000 gram Vand
20 g Gær

400g Flager/gryn
200g Hvedemel


Ælt

Næste morgen/formiddag: Tilsæt hvedemelet og salt og ælt dejen på maskine eller på bordet. Lad hæve til dobbelt størrelse. Kig på ælte-kartotekskortet, hvis du vil vide noget mere om at ælte dej.

700g Hvedemel

30 g Salt


Bag

Slå op til brød eller boller og efterhæv ca. 15-20 min. Bages ved 200°C i 15-20 min (boller) eller 35-45 min (brød)