Brød med gryn/flager
Et virkelig godt hverdagsbrød, som egner sig til pålæg, ost eller marmelade og smager godt ristet efter et par dage.
Brug bygflager, rugflager, speltflager, eller en blanding som variation. Et brød, som bliver saftigt og holder sig godt i mange dage.
Bland
Rør gæren ud i væsken og tilæt grove havregryn, bygflager, rugflager eller andre gryn/flager og hvedemelet. Rør det godt sammen og lad det stå på køkkenbordet natten over.
1000 gram Vand
20 g Gær
400g Flager/gryn
200g Hvedemel
Ælt
Næste morgen/formiddag: Tilsæt hvedemelet og salt og ælt dejen på maskine eller på bordet. Lad hæve til dobbelt størrelse. Kig på ælte-kartotekskortet, hvis du vil vide noget mere om at ælte dej.
700g Hvedemel
30 g Salt
Bag
Slå op til brød eller boller og efterhæv ca. 15-20 min. Bages ved 200°C i 15-20 min (boller) eller 35-45 min (brød)